Spela bingo på nätet

Är du intresserad av att börja spela bingo på nätet? Har du kanske redan spelat bingo hemma eller på en bingohall, och vill ta spelandet online? Genom att spela bingo på nätet kan du ta del av generösa bonuserbjudanden och spela när du vill. Du kan spela under tågresan, på arbetsrasten eller hemma från sängen. I denna artikel kommer du att få läsa mer om hur bingo online fungerar, vilka bingoregler som finns samt hur du väljer en bra bingosajt.

Hur fungerar det att spela bingo online

Så hur spelar man bingo online? Först och främst behöver du hitta en sajt som erbjuder bingospel. Mer om detta kan du läsa under nästa rubrik. När du har funnit en bingosajt att spela på kan du se alla typer av bingospel de erbjuder. Vilka spel de erbjuder, och därmed de specifika spelreglerna, varierar från sajt till sajt. Vissa sajter erbjuder fler bingospel än andra, och vissa sajter har eget utformade specialspel. Bingospelandets regler är generellt likadant som vid fysiskt bingospelande.

Du köper ett visst antal bingobrickor och en röst ropar ut numren. Håll tummarna för att så många nummer som möjligt återfinns på dina bingobrickor. Som vanligt vinner du när du är den första spelaren att ha fem ifyllda nummer på en rad. Raden kan vara diagonal, vertikal eller horisontell. Beroende på bingosajt och valt spel kan också andra mönster ge bingovinst. När du spelar på nätet kan du välja att själv dutta i numren på brickorna, eller att låta detta ske automatiskt.

Olika typer av vanliga bingospel på nätet

Hos bingosajterna på nätet finns många av de vanliga bingospelen så som 75-bollars bingo och 90-bollars bingo. Den vanligaste varianten av bingo på nätet är amerikansk bingo, men du kan ibland även hitta variant bingo. Variant bingo, eller combination bingo som det också kallas, är en längre typ av bingospel med fler rundor. När du spelar online finns ofta en snabbversion, en 30-bollarsbingo. Spelet är snabbt att spela på grund av det låga antalet bollar och eftersom all markering av nummer sker automatiskt.

Hos många sajter kan du delta i bingoturneringar. Exakt hur turneringarna går till varierar beroende på sajt. Ofta handlar det om att spela bingo och vinna och på så vis rankas i en turneringslista. Ofta är det en ganska hög prispott i bingoturneringen och ibland kan du vinna annat än pengar. När du spelar bingo online finns en chatt i bingorummet, denna övervakas av en chattvärd som ser till att alla sköter sig. Chattvärden kan också heja på spelarna och köra frågesport i chatten.

Hur du väljer en bingosajt som passar dig

För att kunna börja spela bingo på nätet måste du förstås välja en sajt att spela på. Du kan med fördel välja någon av de kända och mest populära sajterna. Men oavsett vilken sajt du väljer är det bra att kontrollera nederst på sidan att de har en spellicens utfärdad av den svenska myndigheten Spelinspektionen. Det finns också listor på nätet med sajter som fått en spellicens av Spelinspektionen. På så sätt vet du att du spelar tryggt.

Genom att välja en hemsida med en sådan licens skyddar du nämligen dig som spelare lite extra. Dessa sajter regleras och måste följa vissa regler samt betala skatt i Sverige. När du spelar på dessa sajter är dessutom dina vinster skattefria. De olika sajterna brukar locka med olika välkomst- och bonuserbjudanden för att du ska bli medlem hos just dem. Dessa erbjudanden kan gynna dig, men läs noga de villkor som följer erbjudandena. Ibland kan det vara bättre rent ekonomiskt att avstå en bonus.

Sammanfattning

De stora fördelarna med att spela bingo på nätet är att du kan göra det när du vill och vart du vill. Du har dessutom ett stort utbud av olika bingospel, och ibland även turneringar och minispel. Är du sugen på att testa en ny sorts bingo är det med andra ord väldigt lätt att göra det. Att spela bingo på nätet är dessutom enkelt. Det mesta kan skötas automatiskt av programvaran medan du kan koppla av och njuta av spänningen!